Theelichthouder ‘Veraf en toch dichtbij’

 38.00

 38.00
Keramische gietsteen

Deze kaarshouder is een liefdevol geschenk voor wie afscheid moet nemen van een vriend, familielid of geliefde. De persoon die gemist wordt is veraf maar ook in het hart, in herinneringen heel dichtbij. Het gemis wordt erkend en tegelijkertijd is er troost. Het is ook een troostend geschen in tijden van corona waarin we vaak niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn bij een afscheidsdienst maar toch troost willen bieden.

De letters zijn met de hand ontworpen door Maud Bekaert en hebben een warm en lief karakter.

De kaars in de steen is een theelicht in standaard formaat van het merk Spaas (standaard of clearlight). Het kaarsje wordt meegeleverd. Nadien is het makkelijk in de handel te krijgen.

Je kan ervoor kiezen om de steen te laten personaliseren. Maud Bekaert schrijft er dan in haar sierlijk handschrift, een naam en eventueel ook een datum bij. Indien je de steen wil laten personaliseren, vermeld dan de namen en eventueel de datum die je erbij wil. Voor het personaliseren van een steen kan er een wachttijd zijn. Die loopt meestal niet langer op dan enkele dagen. Soms kan het zelfs binnen 24 uur. Wil je weten hoe lang het zal duren voor de steen kan worden verzonden? Mail dan naar Maud Bekaert via maud@atelierwolk.be

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in hetzelfde materiaal maar is bovendien ook met de hand geschilderd met acrylverf. Beide kleuren zijn sober en neutraal en combineren makkelijk met andere kleuren.

23 x 12,5 x 2,5 cm

De gietsteen die gebruikt wordt om deze creatie te maken is een duurzame mengeling van fijngemalen witte marmer en kalk. De grijze variant is gemaakt in dezelfde gietsteen maar is bovendien ook nog met de hand geschilderd, vandaar het contrast tussen de letters en de steen. Onderaan de steen zijn viltjes bevestigd waardoor de kaarshouder geen krassen maakt op de ondergrond.

De steen staat stabiel op elke vlakke ondergrond. Onderaan de steen zijn viltjes bevestigd waardoor die geen krassen maakt op de ondergrond.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT