Amor omnia vincit (grijs)

Keramische kalk (geschilderd)

 27.00

7 op voorraad

Amor omnia vincit. De vertaling van deze Latijnse tekst is ‘Liefde overwint alles’. Deze tekst werd vooral bekend door de Italiaanse schilder Carravaggio.  Het is de titel van één van zijn beroemdste schilderijen. Het schilderij illustreert een citaat van de Romeinse dichter Vergilius. Cupido toont hoe liefde een bron van kracht kan zijn in moeilijke tijden. Anders gezegd: de liefde kan een troost zijn. Deze gebeeldhouwde tekst kan enerzijds in een dienst worden gebruikt of anderzijds bij een foto of urne van een dierbare worden gezet.

De steen is verpakt in een sobere witte doos en op de steen ligt de vertaling van de tekst, gedrukt op kalk.

De steen is ambachtelijk gemaakt in een duurzame mengeling van witte marmer en kalk en geschilderd met de hand in een grijze kleur. Deze gietsteen is heel duurzaam maar niet weerbestendig en dus enkel geschikt voor binnen.

*Alle bestellingen geplaatst voor zondagavond 20u worden binnen België gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Express zendingen zijn mogelijk mits het bijbetalen van een supplement.

 

 

SKU: AW-AOVG-2017 Categorie: Tag:

Keramische gietsteen: mengeling van fijngemalen witte marmer en kalk. Geschilderd met de hand. Enkel geschikt voor binnen.

102 x 102 mm (dikte 32 mm)

De steen staat op zichzelf en onderaan de steen zijn viltjes bevestigd zodat de steen geen krassen kan maken op de ondergrond.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT