Herinneringscirkel

papier

 3.00

69 op voorraad

Het idee van de herinneringscirkel komt van  rouwtherapeut Manu Keirse. Het idee werd met zijn goedkeuren uitgewerkt voor Atelier Wolk. Het is belangrijk dat we blijven herinneren. Tijdens de feestdagen wordt rouw vaak extra moeilijk. We willen onze dierbaren dicht bij ons, ook wie er niet meer is.  Je kan de cirkel ophangen waar je wil. Op een plekje waar alleen jij hem ziet of net op een plaats waar iedereen de cirkel kan zien. De cirkel kan een manier zijn om de naam van je geliefde, vader, moeder, kind of vriend dichtbij te houden. Of het kan een teken zijn naar de buitenwereld dat het ok is om te praten over wie er niet meer is. Je maakt de naam van van wie wordt gemist zichtbaar en opent zo de mogelijkheid om herinneringen op te halen.

Toepassingen?

“Verdriet komt altijd terug”. Ook op belangrijke momenten en feestdagen zoals Kerstdag, Nieuwjaar, moederdag, een verjaardag of een huwelijk. Op die momenten kan de herinneringscirkel een plek krijgen in die dag. Het kan een helend ritueel worden om de cirkel bijvoorbeeld op te hangen in de kerstboom, de feestzaal,…

Personaliseerbaar?

De zachtblauwe cirkel draagt aan de ene kant de tekst ‘De wolken zullen de vorm aannemen van onze herinneringen’. De tekst is van auteur en dichter Peter Verhelst. Op de andere kant van de cirkel kan je de naam schrijven van een dierbare. De cirkel is afgewerkt met een mooie strik en een touwtje waarmee de cirkel kan worden opgehangen.

*Alle bestellingen geplaatst voor zondagavond 20u worden binnen België gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Express zendingen zijn mogelijk mits het bijbetalen van een supplement.

 

De cirkel is gemaakt in een zware papiersoort.

120 x 120mm

De cirkel kan binnen worden opgehangen.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT