Erbarme dich – staande versie

 90.00

Cortenstaal (+ plexi sokkel)

5 op voorraad

Deze tekst in cortenstaal komt uit de Matthäus-Passie van de Duitse componist Johann Sebastian Bach. Dit lied wordt vaak in afscheidsdiensten gebruikt. Het is een lied dat raakt en wordt door veel mensen als het mooiste lied beschouwd. De vertaling van de Duitse tekst is ‘Heb mededogen’. De letters zijn elegante tijdloze Romeinse kapitalen. De ingetogen letters komen in een cirkel samen. Het ontwerp symboliseert geborgenheid.

Onderaan de cirkel is een strookje metaal voorzien dat in de plexi sokkel past. De plexi sokkel is meegeleverd. ‘Erbarme dich’ kan tijdens een afscheidsdienst of in een interieur bij een foto, een urne of bloemen worden gezet.  Deze creatie dient niet om op het kerhof te worden gezet omdat het stuk niet kan vastgemaakt worden en bijgevolg gestolen zou kunnen worden. Wil je dit ontwerp voor op een grafsteen? Kijk dan hier voor de uitvoering voor op het kerkhof.

De tekst is gelaserd uit cortenstaal. Cortenstaal is een legering van gewoon staal met koper, chroom en zink. Cortenstaal heeft als typisch kenmerk dat het roest dat wordt gevormd een bescherming biedt voor het metaal. Hierdoor is cortenstaal uitermate weerbestendig en zal het nooit ‘doorroesten’.

 

SKU: AW-EDC-2017 Categorie: Tag:

tekst diameter 240 mm (dikte 3mm) en sokkel 134 x 20 x 55 mm

‘Erbarme dich’ is een rechtopstaande tekstcreatie in cortenstaal (tekst) en plexi (sokkel). De tekst is uit het cortenstaal gelazerd waardoor de achtergrond door de letters zichtbaar is.

De tekstplaat wordt geleverd met een plexi sokkel. Je schuift de teksptlaat in de daarvoor voorziene gleuf in de sokkel. De plaat moet niet worden vast gemaakt in de sokkel en staat zonder verlijmen stabiel. Deze creatie is ook geschikt voor buiten maar kan niet worden vastgelijmd of beveiligd tegen diefstal. Hierdoor is het afgeraden om de creatie op een graf te plaatsen.

Kan ik zelf een tekst kiezen en die laten uitvoeren in steen, metaal of hout?

Neen. Dat kan niet. Heel wat rouwgeschenken uit de collectie van Atelier Wolk zijn wel personaliseerbaar met een naam en/of een datum. De geschenken die personaliseerbaar zijn kan je in het overzicht van de producten herkennen aan dit symbooltje:

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Als je kiest voor gratis verzending dan wordt je bestelling verzonden op de eerstvolgende maandag. Als je kiest voor prior verzending (+ 4,95 euro) dan wordt je bestelling binnen de 24 uur verzonden.

Ik wil mijn bestelling ophalen in de winkel. Waar en wanneer kan dit?

Je kan ervoor kiezen om je bestelling niet te laten verzenden en die zelf te komen ophalen in de winkel. Je bestelling kan worden opgehaald tijdens het de openingsuren van de winkel. Dat is op vrijdag van 10-12u & 14-18u of op zaterdag van 10-13u. Het adres is Sint-Clarastraat 40 in Brugge.

Kan ik mijn geschenk laten verzenden naar een ander adres dan het mijne?

Ja dat kan. Vink tijdens je bestelling het vakje ‘ander verzendadres’ aan. Bij ‘bestelnotities’ kan je ook een korte boodschap doorgeven. Die wordt dan aan je bestelling toegevoegd zodat de ontvanger weet dat het geschenk van jou komt.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. Ze was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Naast de collectie rouwgeschenken van Atelier Wolk heeft Maud Bekaert ook een collectie reguliere geschenken die ze zowel online als in haar winkel in Brugge aanbiedt.

Verder winkelen