Erbarme dich – Heb mededogen

Gepoederlakte inox (+ plexi sokkel)

 120.00

Deze tekst in gepoederlakt metaal (inox) komt uit de Matthäus-Passie van de Duitse componist Johann Sebastian Bach. Dit lied wordt vaak in afscheidsdiensten gebruikt. Het is een lied dat raakt en wordt door veel mensen als het mooiste lied aller tijden beschouwd. De vertaling van de Duitse tekst is ‘Heb mededogen’. De letters zijn elegante tijdloze Romeinse kapitalen. De ingetogen letters komen in een cirkel samen. Het ontwerp symboliseert geborgenheid.

Onderaan de cirkel is een strookje metaal voorzien dat in de plexi sokkel past. De plexi sokkel is meegeleverd. ‘Erbarme dich’ kan tijdens een afscheidsdienst of in een interieur bij een foto, een urne of bloemen worden gezet.  Deze creatie dient niet om op het kerhof te worden gezet omdat het stuk niet kan vastgemaakt worden en bijgevolg gestolen zou kunnen worden. Wil je dit ontwerp voor op een grafsteen? Kijk dan hier voor de uitvoering voor op het kerkhof.

De tekst is gemaakt in inox. Na het uitlazeren van de tekst werd de inox creatie ook nog eens gepoederlakt.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden.

 

 

SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

‘Erbarme dich’ is een rechtopstaande tekstcreatie in gepoederlakte inox (tekst) en plexi (sokkel). De tekst is uit het metaal gelazerd waardoor de achtergrond door de letters zichtbaar is.

tekst diameter 240 mm (dikte 3mm) en sokkel 134 x 20 x 55 mm

Plaatsing binnen: de tekstplaat wordt geleverd met een plexi sokkel. Je schuift de teksptlaat in de daarvoor voorziene gleuf in de sokkel. De plaat moet niet worden vast gemaakt in de sokkel en staat zonder verlijmen stabiel. Deze creatie is ook geschikt voor buiten maar kan niet worden vastgelijmd of beveiligd tegen diefstal. Hierdoor is het afgeraden de tekstcreatie op een graf te plaatsen.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT