Troostkaars ‘Zij aan zij’

 30.00

 30.00
Keramische gietsteen

De quote op deze kaarshouder is met de hand getekend en gebeeldhouwd door Maud Bekaert.

‘Zij aan zij’. Kort maar heel krachtig toon je aan iemand die je lief hebt dat je nabij bent. Dat je er voor die persoon bent.

Een geliefde die rouwt. Een vriend die zijn echtgenote heeft verloren. Een collega die afscheid heeft moeten nemen van een kind. Een verpleegkundige, arts of therapeut die veel voor je heeft betekend in een periode van afscheid en die je wil bedanken. Iemand die rouwt in tijden van corona en aan wie je wil laten weten dat je in afstand nabij bent. Allemaal situaties waarin ‘Zij aan zij’ iemand kracht kan geven. Een mooie manier om te tonen: ik ben er voor je, samen kunnen we dit aan.

Op de kaarshouder is plaats om één of twee namen te laten bijschrijven (zie foto).

* Op één van de foto’s zie je drie kaarshouders om zo een volledig beeld te geven van de tekst die op de steen is gebeiteld maar er wordt bij bestelling één kaarshouder geleverd.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT