Zolang we niet vergeten gaat niets verloren

Butler Inox

 65.00

24 op voorraad

Deze rouwtekst is van auteur en dichter Peter Verhelst. De dichter legt in de tekst over afscheid de nadruk op herinneringen. Het zijn ten slotte de herinneringen waarmee we over de dood heen iemand dichtbij houden. De letters zijn elegante tijdloze Romeinse kapitalen. De sobere letters laten de tekst spreken. Ze dragen op een sterke manier de troostende woorden.

De tekstplaat is gemaakt in hoogwaardige dibond met inox-look afwerking. Bij een overlijden kan de rouwtekst eerst in de afscheidsdienst worden gebruikt, staand in een plexi sokkel. Later kan de tekstplaat op het graf worden geplaatst, in combinatie met een stenen sokkel. De tekst kan natuurlijk ook thuis bij een foto of urne worden geplaatst, als een warme aansporing om te blijven herinneren.

Onder de tekst is er plaats om een naam of enkele woorden toe te voegen met waterbestendige verfstift. Je kan dit laten doen door Maud Bekaert in sierlijk handschrift. Of je kan het thuis zelf doen – via deze link is de verfstift te bestellen, waarmee je de naam kunt opschrijven, maar waarmee ook bvb. kindertekeningen kunnen worden aangebracht.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden.

 

 

SKU: AW-ZWNVGNVBI-2017 Categorie: Tag:

De tekstplaat is gemaakt in hoogwaardige dibond met inox-look afwerking.

200 x 260 mm (3mm dik)

Plaatsing binnen

De tekstplaat kan in een houten of plexi sokkel worden gezet. Je schuift de teksptlaat in de daarvoor voorziene gleuf in de sokkel. De plaat moet niet worden vast gemaakt in de sokkel en staat zonder verlijmen stabiel.

Plaatsing buiten

De tekstplaat wordt met TEC7 verlijmd op een blauwsteen sokkel. Je kan er voor kiezen om de tekstplaat en de blauwsteen sokkel reeds verlijmd te bestellen (in dat geval, gelieve dit te vermelden in de bestelnotities tijdens het uitchecken) of je kan het zelf doen. Als het stuk wordt geplaatst op een diefstalgevoelige plek is het aangeraden om het geheel ook te verlijmen op de ondergrond. Het verlijmen is een heel eenvoudige handeling. Download hier de pdf die de verlijming op de sokkel alsook de plaatsing op een graf stap voor stap uitlegt.
 

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT