De liefde blijft

 100.00

 100.00
Gepoederlakte inox

De tekst op deze gedenkplaat legt de nadruk op de liefde die overblijft na een overlijden. De liefde blijft verder bestaan, over de dood heen. De tekst biedt steun en troost op moeilijke momenten. Het is een gedenkteken dat bovendien de nadruk legt op wat er nog is en altijd zal zijn: de liefde.

Bij een overlijden kan deze tekstplaat in de afscheidsdienst worden gebruikt. Je kan achter de tekst, op de metalen voet van het stuk, een kaars plaatsen. De gloed van het kaarslicht is  zichtbaar door de letters. Het effect hiervan is warm en mooi. Later kan de tekstplaat in een interieur bij een foto of urne worden gezet of buiten op het graf worden geplaatst.

De letters zijn met de hand ontworpen door Maud Bekaert en gelaserd uit inox. Na het uitlaseren van de tekst werd de inox creatie ook nog eens gepoederlakt in helder wit. Inox is uitermate weerbestendig en is met bovendien nog een extra verflaag perfect om zowel binnen als buiten te gebruiken.

Onder de tekst is er plaats om een naam of enkele woorden toe te voegen met waterbestendige verfstift. Dit kan de naam zijn van de overledene of de namen van de nabestaanden. Je kan dit laten doen door Maud Bekaert in sierlijk handschrift. Of je kan het thuis zelf doen – via deze link is de verfstift te bestellen, waarmee je de naam kunt opschrijven, maar waarmee ook bvb. kindertekeningen kunnen worden aangebracht.

SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , , ,

15,14 x 17 cm (sokkel 173 x 100 mm)

Rechtopstaande tekstcreatie in gepoederlakte inox. Tekst en sokkel bestaan uit één stuk en vormen zo een elegant geheel. Het tekstvlak is licht hellend. De tekst is uit de gepoederlakte inox gelazerd waardoor de achtergrond door de letters zichtbaar is.

De tekstplaat staat stevig en stabiel op een vlakke ondergrond. Indien gewenst kan het stuk vast gelijmd worden op de ondergrond met 'Tec 7'. Dit is enkel nodig als het stuk wordt geplaatst op een diefstalgevoelige plek. Het verlijmen is een heel eenvoudige handeling. Download hier de pdf die dit stap voor stap uitlegt.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT