De wolken zullen de vorm van onze herinneringen aannemen

Cortenstaal

 90.00

7 op voorraad (kan nabesteld worden)

Deze tekst van dichter en auteur Peter Verhelst verwoordt hoe de herinneringen aan wie er niet meer is na een overlijden een belangrijk onderdeel van ons leven zullen blijven. Deze troostende woorden benadrukken dat onze geliefde aanwezig en dichtbij blijft in herinneringen, in de natuur, in de wolken.

Toepassingen?

Je kan deze tekst tijdens een dienst op een kist leggen, thuis bij een foto plaatsen of verlijmen op een grafsteen.

Als je deze tekst verlijmt op een tere grafsteen, hou dan wel rekening met roestsporen op langere termijn.

Creatieproces?

De letters zijn met de hand ontworpen door Maud Bekaert en daarna gelaserd in cortenstaal. Cortenstaal is een legering van gewoon staal met koper, chroom en zink. Cortenstaal heeft als typisch kenmerk dat het roest dat wordt gevormd een bescherming biedt voor het metaal. Hierdoor is cortenstaal uitermate weerbestendig en zal het nooit ‘doorroesten’.

*Alle bestellingen geplaatst voor zondagavond 20u worden binnen België gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Express zendingen zijn mogelijk mits het betalen van een supplement.

Deze tekstcreatie is gemaakt in cortenstaal. Cortenstaal is weersbestendig.

41,5 x 14,5 x 0,3 cm

Je kan deze tekstcreatie leggen op elke vlakke ondergrond. Als je de tekstcreatie op een grafsteen legt kan je deze verlijmen om diefstal te voorkomen. De lijm kan je bestellen via deze link.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT