Kaarshouder ‘verenigde harten’

 28.00

 28.00
Keramische gietsteen

Deze kaars is een liefdevol geschenk voor wie met overlijden wordt geconfronteerd. In de kaarshouder is een afbeelding gebeeldhouwd van twee verenigde harten. Die harten symboliseren liefde en verbondenheid over de dood heen. De kaarshouder is verpakt in een mooie doos en op de steen ligt een kalken inlegger met daarop de tekst ‘Wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt’. Onder die tekst is er plaats om een korte boodschap bij te schrijven. Je kan dit door Maud Bekaert laten uitvoeren in een sierlijk handschrift of je kan het thuis zelf doen met een stift, potlood of balpen.

Je kan de steen enerzijds schenken aan wie net iemand verloren heeft zodat de kaarshouder in de afscheidsdienst kan worden gebruikt. Anderzijds kan je de kaarshouder ook schenken aan wie al langere tijd iemand mist. De tekst kan ook in deze situatie een troost zijn. De kaarshouder is mooi om bij een foto of urne van een dierbare te zetten.

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk en met de hand geschilderd met acrylverf. Deze gietsteen is heel duurzaam maar niet weerbestendig en dus enkel geschikt voor binnen.

 

SKU: Niet beschikbaar Categorieën: ,

102 x 102 mm (dikte 32 mm)

De steen is met de hand gegoten in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De keramische gietsteen is heel duurzaam maar niet weerbestendig en dus enkel geschikt voor binnen.

De steen staat op zichzelf en onderaan de steen zijn viltjes bevestigd zodat de steen geen krassen kan maken op de ondergrond.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge. In haar atelier werkt ze in opdracht aan grotere stukken op maat. Grafstenen maken een belangrijk onderdeel uit van haar opdrachtwerk. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Meer specifieke info over Maud Bekaert vind je hier of op haar website.

TERUG NAAR OVERZICHT